Panelsamtale: Hvordan skal vi ta lærdom av Holocaust i framtidas samfunn?

I en panelsamtale på Jødisk kulturfestival Trondheim 2019 stiller vi en rekke spørsmål om hvordan det som skjedde med jødene under andre verdenskrig bør føres videre til nye generasjoner og framtidas samfunn.
Hvor vesentlig er det at elever i den norske grunnskolen lærer om Holocaust og Norges nære historie? Skal folkemordet på jødene under andre verdenskrig være obligatorisk i norske læreplaner – eller skal det være opp til læreren om temaet skal formidles?
Hvordan ser vi for oss at yngre generasjoner og nye innvandrere som ikke tidligere har visst om Holocaust skal få høre om det som skjedde, reflektere over det og lære hvordan jødehatet fikk vokse. Hvordan kan vi lære om konsekvenser av å skille ut grupper, og å få folk til å tenke at noen er bedre enn andre og dermed skape et vi og dem? Det er fremmet forslag om endringer i lærerplanen for norsk skole. Forskjellen på nasjonal og internasjonal historie kan oppheves. Muligheten for ikke kjenne til sitt eget lands historie blir dermed mye mer sannsynlig. Hva vil det kunne bety?
I panelet møter vi forfatter og journalist Marte Michelet, direktør for Falstadsenteret Christian Wee, historiker Ingjerd Veiden Brakstad og Roar Ræstad, forfatter og lærer i videregående skole. Snorre Valen leder panelsamtalen.
Søndag 1. september kl 13.00.
Sted: Synagogen
Billettpris: kr 90,- ved kjøp på nett. Kr 120,- ved kjøp av billett i skranken.